Waarvoor kan je bij mij terecht:

Hieronder vindt je alle massage technieken waarin ik ben opgeleid. Tijdens het voorgesprek luister ik goed naar jouw verhaal. Wat heb jij vandaag nodig? Daar stem ik vervolgens de sessie op af door verschillende technieken te combineren.

Massage Therapie

Massage Therapie

Onverwerkte emoties, belemmerende gedachten, stress: het zijn allemaal triggers voor lichamelijke ongemakken.
Bij massagetherapie ligt de focus niet alleen op het behandelen van de gezondheidsklachten, maar ook op het achterhalen van de oorzaken.
Luisteren naar de signalen van het lichaam staat centraal.

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog

Holistische Ontspanning Massage

Het doel van deze massage is om lichamelijk en geestelijk tot volledige ontspanning te komen. De zachte lichaamsmassage ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop en kalmeert het zenuwstelsel. Spanningen vloeien weg en je voelt je als herboren. Het vermindert stress en angst op mentaal niveau en helpt je bewuster te worden van je lichaam als geheel. 

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog.

Linda Beumer-Vaarkamp

Deep Tissue Massage

Dit is een krachtige massagevorm die erop gericht is om (chronische) klachten in het lichaam te verlichten, bewegingsvrijheid te vergroten en de lichaamshouding te verbeteren. Als ergens in het lichaam fysieke klachten ontstaan ligt de oorzaak van het probleem vaak ergens anders in het lichaam. De massage richt zich op de fascia. De massage rekt gekrompen weefsel op zodat naburige structuren zoals organen, zenuwen, beenderen of gewrichten meer ruimte krijgen en dus beter functioneren. Het voelt daardoor alsof je meer ruimte in het lichaam krijgt.

Bewegingstechnieken (Trager)

Met zachte ritmische bewegingen en aandachtige aanraking wordt het lichaam uitgenodigd om te ontspannen. Je leert spanningen los te laten waardoor je vrijer kunt bewegen. Doordat de bewegingen langzaam worden uitgevoerd en er veel korte pauzes zijn heeft je systeem tijd om de ervaringen te verwerken en eigen te maken. Het versterkt op die manier de verbinding tussen lichaam en geest. 

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog.

Klankschaal Massage

De Klankschaal Massage is vooral gericht op ontspanning. De zachte geluiden nodigen je uit te luisteren naar de zachte klanken en naar de stilte. De wereld om je heen komt zo even tot stilstand.

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog

De Ilan Lev Methode

Nieuw in Nederland, Uniek in Zeewolde.

Deze behandeling is gericht op het bewegingsapparaat. Hierin wijkt deze methode af van andere massagevormen die meer focus hebben op de spieren.

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog.

Fascia Stretching

Nieuw in Nederland, Uniek in Zeewolde.

Fascia Stretching is een dynamische manier van stretchen die populair is bij (top)sporters in Canada en Amerika. Veel Personal Trainers passen Fascia Stretching toe bij de sporters die zij begeleiden. 

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog.

Triggerpoint Therapie

Triggerpoints zijn spierknopen die op een andere plek in het lichaam pijn veroorzaken. De triggerpoints zijn duidelijk te voelen in het spierweefsel. De spier is op deze plek constant gespannen, waardoor de bloedcirculatie wordt verstoord en afvalstoffen zich opstapelen. Doordat de spier zich verkort, treedt er ook pijn op aan de aanhechtingspunten van de spier. 

Cupping

Cupping stamt uit de traditionele, eeuwenoude Chinese geneeskunde. Cupping stimuleert de bloedcirculatie en heft blokkades op. Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren in de huid. Cupping is een techniek die ik tijdens een massage in kan zetten bij fysieke problemen. 

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog.

Massage bij Dementie

Een massage bij dementie zorgt voor rust in het hoofd en het lichaam. Aandacht zorgt ervoor dat cliënt zich gezien en weer compleet zal voelen.

Het masseren van iemand die lijdt aan de ziekte dementie is vaak niet vanzelfsprekend, maar is wel van onschatbare waarde.

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog

Voetreflex Massage

Alle lichaamsdelen en organen worden weerspiegeld in de handen en voeten. Door druk uit te oefenen op een gebied  behandel je het corresponderende orgaan of lichaamsdeel in het lichaam. De massage verbetert alle lichaamsfuncties, waardoor het zelfgenezend proces van het lichaam wordt gestimuleerd.

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog.

Kindermassage

Kindermassage

Net als eten en drinken is aanraking een eerste levensbehoefte. Door liefdevolle aanraking wordt Oxytocine (het knuffelhormoon) aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor binding en verbondenheid. Kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt groeien vaak beter, zijn socialer, maken makkelijker vriendjes en kunnen vaak beter leren.

De kindermassage is gericht op ontspanning door het afvoeren van spanning  en het loslaten van opgeslagen emoties. De massage is speels en vrolijk en sluit aan bij de belevingswereld van het kind. 

Wil je meer informatie, lees dan mijn blog

Informatie

Iedere sessie start met een kort intakegesprek. Hoe is het met je en wat kan ik vandaag voor je betekenen. Het eerste intakegesprek duurt  langer omdat ik ook  vragen over jouw gezondheid zal stellen. Dan start de sessie. Na afloop kan je  rustig blijven liggen. Daarna rond ik de sessie af.

Er zijn situaties waarin het beter is om je niet te laten masseren, dit zijn de contra-indicaties. 
Absolute contra-indicaties: ik masseer niet tenzij je vooraf toestemming hebt gevraagd aan de behandelend arts.
Plaatselijke contra-indicaties: je kunt gemasseerd worden, maar ik houd rekening met de plaats, intensiteit en technieken.
Over sommige contra-indicaties zijn de meningen in de medische wereld verdeeld. Raadpleeg bij twijfel dan ook altijd je huisarts of behandelend arts. 
Een massage is geen vervanging voor een medische behandeling.
Een massage onderga je altijd op eigen risico.

Belangrijke absolute contra-indicaties:

 • Koorts
 • Eerste 3 maanden zwangerschap
 • Hartaandoeningen
 • Besmettelijke (huid)ziektes

Belangrijke plaatselijke contra-indicaties:

 • Spataderen
 • Oedeem
 • Lokale, actieve ontstekingen
 1. Het verbeterd de bloedcirculatie, stofwisseling, spijsvertering, hormoonhuishouding en het zenuwstelsel.
 2. Je spieren worden soepel en daardoor kan je makkelijker bewegen.
 3. Het vermindert pijn.
 4. Je wordt minder snel ziek.
 5. Je slaapt beter, je bent minder moe.
 6. Het geeft lichamelijk en geestelijk rust en ontspanning.
 7. Het verlaagd angst, spanning en stress.
 8. Je voelt je gelukkig en blij.
 9. Je wordt je weer bewust van je lichaam. Je merkt eerder als je over grenzen gaat.
 10. Het spreekt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan.

Houd er rekening mee dat je niet met een volle maag komt. Het is beter om een uur voor de sessie niet meer te eten.

Tijdens een massage houd je ondergoed aan. Je wordt afgedekt met een massagedoek. Om misverstanden te voorkomen, er worden geen erotische massages gegeven.

Drink na afloop van de massage veel water. Zo kunnen afvalstoffen je lichaam verlaten.

Zet je mobiele telefoon uit tijdens de sessie.

ZenZation-Massagepraktijk is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van persoonlijke bezittingen.