Massage Therapie Zeewolde

Wat is Massage Therapie?

Minuten, uren, dagen, weken, maanden, de jaren vliegen voorbij!
We moeten veel van onszelf en we moeten veel van onze omgeving. De druk is hoog. Werken, carrière maken, kinderen, familie, vrienden, hobby’s, we gaan maar door en door en door. 
Maar….. hoe gaat het eigenlijk met je?

Zonder dat jij je er bewust van bent doe je de dingen zoals je ze altijd al hebt gedaan. Je denkt er niet over na. Er gebeurt iets en jij reageert op de automatische piloot. 
Maar….. hoe voelt het eigenlijk voor jou als je zo reageert?

Als jij jezelf die vraag stelt dan kan het zijn dat je erachter komt dat jij “last” hebt van jouw automatische piloot. Je helpt altijd de ander, je zegt geen nee, je gaat over je grenzen heen, je zegt niet wat je denkt, je doet alles alleen, je wilt alles onder controle houden, je past je aan, je bent perfectionistisch, moe, hebt weinig energie, etc.  

Massage Therapie kan je helpen je bewust te worden van jouw automatische piloot. Tijdens een uitgebreid intakegesprek onderzoeken we met welke hulpvraag jij aan de slag wilt gaan.

Voorbeelden van hulpvragen:

  • Ik kan geen nee zeggen. Daardoor ga ik vaak over mijn grenzen heen. Ik wil leren om mijn grenzen te voelen zodat ik meer energie overhoud voor mijzelf.
  • Ik neem te veel verantwoordelijkheid op mijn schouders met als gevolg dat ik altijd pijn heb in mijn nek en schouders. Ik wil leren loslaten. Zowel lichamelijk loslaten als ook geestelijk loslaten.
  • Ik vind het moeilijk om hulp te vragen. Ik doe altijd alles zelf. Ik zou graag steun willen voelen.
  • Ik negeer wat ik voel. Ik ga altijd door. Ik wil graag leren voelen.
  • Iedere minuut zitten er gedachten in mijn hoofd. Dat stopt nooit. Ik zou willen dat de gedachten eens een poosje weg waren.
  • Ik voel veel stress in mijn lijf. Ik zou graag meer in balans komen en meer de rust in mijn lichaam willen voelen. 
Massage Therapie

Dan staat de tijd even stil.

Tijdens de Massage Therapie sessie ontstaat er een samenspel tussen de Massage Therapeut en de cliënt. We onderzoeken samen wat jouw lichaam je wil vertellen.
Ik vind het heel erg belangrijk dat iedereen zich veilig, op zijn gemak voelt. Alleen dan durf jij het zelfonderzoek aan te gaan. Het kan namelijk gebeuren dat er onverwerkte emoties naar boven komen. Niets is verkeerd of fout, alles mag er zijn, zoals jij het op dat moment ervaart. 

  • Soms zal ik vragen stellen. Wat gebeurt er nu? Wat voel je? Wat denk je?
  • Ik zal verschillende (massage) technieken inzetten. 

Meestal zijn er meerdere Massage Therapie sessie nodig om een hulpvraag goed uit te diepen. 

Het doel van de Massage Therapie sessies is om bewustwording te creëren. Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Als jij je bewust wordt van jouw automatische piloot dan kan je een keuze maken en zal je niet meer alleen op de automatische piloot altijd hetzelfde doen..

Vergoeding zorgverzekering

Op het moment dat ik deze blog schrijf valt Massage Therapie bij een aantal Zorgverzekeraars onder Alternatieve geneeskunde. Voor de actuele informatie verwijs ik je naar de tarievenpagina

Massage Therapie

Mijn inspiratie:

Een eenzame monnik ontving enkele bezoekers bij zijn grot.
Wat is het nut van leven in stilte vroegen ze hem.
De monnik, die net water haalde uit een diepe bron, 
keek op en zei: Kijk eens in de bron. Wat zien jullie?
De mensen tuurden naar het water in de diepte en zeiden:
Wij zien helemaal niets. 

Een ogenblik later herhaalde de monnik zijn vraag.
Kijk weer in de bron. Wat zien jullie nu?
De mensen keken weer en zeiden opgetogen:
Wij kunnen nu in de weerspiegeling onszelf zien!
Dat is de kracht van de stilte, legde de monnik uit.
Ik putte water, zodoende was het water onrustig en zagen jullie niets.
Nu is het rustig en kunnen jullie jezelf zien.
Onthoud dus, dat de stilte er voor zorgt, dat je je Ware Zelf kunt zien.
Maar blijf nog even wachten, want er is meer.

Enige tijd later zei de monnik weer:
Kijk nu nog eens in de bron. Wat zien jullie nu?
De bezoekers tuurden in de bron en riepen uit:
Nu zien we de stenen op de bodem van de bron!
Juist, zei de monnik.
Als je maar lang genoeg wacht en opgaat in de stilte,
dan kun je uiteindelijk de Diepste Grond van het Bestaan aanschouwen.

(Verhaal uit: De kleren van yogi)

Massage Therapie

Hoe cliënten het ervaren:

Met massagetherapie bereikt Linda resultaten die ik niet voor mogelijk had gehouden. Vanuit een complexe vraagstelling werkt Linda systematisch en doelgericht aan het verlichten en opheffen van pijnklachten en nieuwe manieren van bewegen en houding. Door haar inzicht in de verbinding tussen het fysieke en mentale lichaam doorbreekt Linda oude, ingesleten patronen. Hierdoor herstelt de balans in het lichaam de mentale balans. Linda levert maatwerk, luistert uiterst zorgvuldig, is professioneel en neemt de tijd. Haar behandelingen zijn veelzijdig en worden ondersteunt door filmpjes en informatie waar je ook thuis mee verder kunt.
Marjan
Marjan
Massage Therapie
Heerlijk op de massagetafel. Lekker Me time. Toch? Ik kwam met paniek in mijn lijf binnen. Het voelde voor mij niet veilig in mijn lijf en dat had niets te maken met de behandelaar. Samen gaven we de ruimte voor mijn paniek, naar binnen bij mezelf. Wat heeft het lijf nodig? Liefde en geborgenheid. Met mijn handen op mijn buik kwamen de eerste tranen. Nog best oppervlakkig. Ze nodigde me niet lang daarna uit om te gaan liggen. Door middel van haar handen ging ze me helpen. Die tranen werden nu échte tranen. Je kent ze misschien wel, diegene waarbij je geen mogelijkheid voelt om te ademen, die waar je lichaam mee schokt. Het verdriet wat vanuit je hele lijf komt. Het ging en het kwam en het ging. Iets meer in het lijf gezakt mocht ik de behandeling ontvangen. En al liggend besefte ik me dat het stil was. Daarmee voelde ik een patroon opkomen, ik heb haar nog niets gevraagd. Nog geen social talk over haar. Het gesprek in mezelf begon: Ik ben toch die nieuwsgierige Daniëlle die ook interesse stelt in de ander? Ik ben toch degene die ook de vraag terugstelt, waarbij de ander zich vaak gewaardeerd en gezien voelt? Die rol speel ik niet, die leef ik omdat ik ook graag naar de ander luister. Ik ben werkelijk nieuwsgierig naar de ander. Én ergens gebeurt dit ook omdat ik wil dat de ander me aardig vindt. Me sociaal vindt en niet asociaal. “Maar mag ik daar gewoon liggen en ontvangen?” Hoorde ik vandaag opkomen. Kan ik daar in verblijven? Kan ik de energie eens bij mezelf houden en mezelf dit gunnen? Pas hoorde ik een mooie uitspraak: iemand pleasen is ook een vorm van manipulatie: Ik wil dat jij mij aardig vindt (of ziet, of waardeert). Die resoneerde. Het kwam op, hier op de massagetafel. Ik wil dat ze mij aardig vindt en loop weg bij mezelf. Ik ben bezig met de ander in plaats van de Me Time die ik mezelf wilde geven. Kan ik ontvangen? Ik ben daar blijven liggen, in die stilte. In de bewustwording van mijn lijf en alles wat ze toonde. Ik besloot geen vragen te stellen, niets. Ook geen small talk over het weer. Richting het eind kwam ze bij mijn hoofd zitten en legde haar handen onder mijn schouders. Ik voelde steun en liefde. Ze hield me vast zonder dat ik ook maar iets deed. Het gebaar gaf me het gevoel van onvoorwaardelijke liefde zonder dat ik ook maar iets had gepresteerd. Ik was precies goed zoals ik daar lag. Ik moest weer huilen want het is zo fijn om te voelen. “Ik ben goed genoeg en mag liefde ontvangen. Precies zoals ik ben.” Nu ik het opschrijf komt het nog dieper binnen, ik ben in staat dit te voelen! Het is zo mooi als je heel bewust aanwezig bent en voelt wat iets, in dit geval deze behandeling, met je doet. Een simpele aanraking en ik mocht voelen dat ik goed genoeg was. Wauw.💕 Dank je wel Linda Beumer-Vaarkamp voor het zijn van de ruimte!🙏🏼
Daniëlle
Daniëlle
Massage Therapie

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Maak dan een afspraak met mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *