Holistische Ontspanningsmassage in Zeewolde

Wat is een Ontspanningsmassage

Een Ontspanningsmassage is één van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Het is een ware traktatie voor het lichaam! 

In onze huidige maatschappij gaat alles snel. We moeten veel en er wordt veel van ons verwacht. Om dit allemaal vol te houden is het belangrijk om regelmatige rustmomenten in te bouwen. Tijdens zo’n rustmoment laad je als het ware je batterijen weer op.

Een Ontspanningsmassage is een zachte en rustige massage.
We denken snel dat alleen een diepe spiermassage goed voor ons zal zijn. Maar dan krijgen we alleen maar meer van hetzelfde: druk, duwen en trekken.
Bij een ontspanningsmassage wordt alleen de buitenste laag van het lichaam gemasseerd. Het lichaam mag verzachten, het presteren mag even losgelaten worden, er hoeft nu even niets. Zo vloeien spanningen weg uit het lichaam en verdwijnen gedachten uit ons hoofd. We laten letterlijk alles even los.

Wat is een Holistische massage?

Holistisch komt van het Griekse woord “Holos” wat “geheel” betekent. De mens wordt als geheel gezien: lichaam, geest, gevoelens, gedachten en verlangens. 

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar (positief maar ook negatief).
Niet-verwerkte emoties, problemen en stress uiten zich vaak in lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld nekpijn, hoofdpijn, buikpijn, hartkloppingen etc. Het lichaam laat ons zo weten dat er wat aan de hand is.

Door de massage kan het lichaam ontspannen waardoor de geest ook wordt uitgenodigd om te ontspannen. Je “leert” te luisteren naar jouw lichaam. Zo wordt jij je weer meer bewust van de signalen die jouw lichaam afgeeft.
Het doel van de Holistische massage is om lichaam en geest weer met elkaar te verbinden en in balans te brengen. 

Het verloop van de sessie:

Voorafgaand aan de massage is er een kort intakegesprek. Hoe gaat het vandaag met jou? Zijn er medische zaken die voor mij belangrijk zijn om te weten? Wat zijn jouw verwachtingen? Waar heb jij vandaag behoefte aan?

Naar aanleiding van dit gesprek zal ik je een voorstel doen voor de sessie. Sluit mijn voorstel aan bij waar jouw behoefte ligt vandaag?

Tijdens de massage lig je op je buik, op je zij en/of op je rug. Regelmatig zal ik je vragen hoe het met je gaat, of de druk van de massagetechnieken goed voor jou is. Het kan zijn dat er patronen zichtbaar worden waar we aandacht aan schenken. Neem jij altijd maar weer te veel hooi op je vork? Hoe voelt het dan nu als ik jouw schouders draag? Hoe voelt het om los te laten? Om de steun van mijn handen te voelen?

Na afloop van de sessie kan je nog even rustig blijven liggen. Daarna ga je eerst weer rustig zitten. Hoe voelt het om weer te zitten na de massage, is er wat verandert? Pas daarna ga je staan. Hoe is het om weer te staan, voel je nu of er iets is verandert? 

Ontspanningsmassage

Effecten van de massage:

 • Verbeteren van de bloedcirculatie. Hierdoor kan ons lichaam de afvalstoffen beter afvoeren en kunnen zuurstof en voedingsstoffen onze cellen makkelijker bereiken. 
 • Spieren herstellen, spierkramp vermindert, beweging wordt gemakkelijker en pijn verdwijnt. 
 • Versterkt het immuunsysteem en verhoogd zo de natuurlijke weerstand.
 • Verminderen van stress.
 • Ondersteund het herstel bij een burn-out.
 • “Rust in het hoofd”.
 • Verlichting van pijn.
 • Je krijgt weer energie, het vermoeide gevoel verdwijnt.
 • De spijsvertering verbeterd.
 • Hormonen komen in evenwicht.
 • Het zenuwstelsel wordt sterker.

Het regelmatig ontvangen van een Ontspanningsmassage werkt preventief. Lichaam en geest slaan de ervaring van de Ontspanningsmassage op. In bijvoorbeeld een pijn- of stresssituatie kan dit gevoel weer opgeroepen worden.

Ervaringen van cliënten:

De passie van Linda vind je terug in haar behandelingen. Ze heeft niet alleen oog voor de klachten maar met name ook voor de oorzaak. Ik kan Linda dan ook van harte aanbevelen.
Favicon
Roelof
Ontspanningsmassage

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Maak dan een afspraak met mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *