De Ilan Lev Methode, Uniek in Zeewolde

Wat is de Ilan Lev Methode?

De Ilan Lev Methode is een alternatieve bewegingstherapie die door Ilan Lev uit Israël ontwikkeld is. Zijn achtergrond: de Feldenkreis methode, reflexologie en bio-energetisch werk zie je terug in zijn methode.
De Ilan Lev Methode is gericht op het bewegingsapparaat. Hierin wijkt deze methode af van andere massagevormen die meer focus hebben op de spieren.
De Ilan Lev Methode leert het lichaam nieuwe bewegingen, verbetert het bewegen van het lichaam, het verbetert de lichaamscirculatie en het helpt zo pijn en stress te verminderen.

De 3 pijlers van de methode:

1. Lichaam en Geest

Er wordt vaak vanuit gegaan dat de geest bepaald wat het lichaam doet. Het is echter ook mogelijk dat het lichaam de geest nieuwe dingen kan aanleren. Net zoals een kind leert draaien, zitten, kruipen, lopen. Een kind probeert iets te doen, het lukt niet. Het kind probeert het opnieuw, en opnieuw, en opnieuw. Het lichaam registreert wat er gebeurt en er worden signalen naar de hersenen gestuurd. En dan lukt het. Het kind heeft geleerd hoe het moet door het steeds opnieuw te proberen.

Pijn is een manier waarop het lichaam ons laat weten dat er een probleem is. Door pijn gaan we steeds voorzichtiger, kleiner, anders, minder bewegen.

2. Lichaam en Beweging

Een lichaam dat beweegt leeft!
Net als zuurstof heeft het lichaam beweging nodig om te leven.
In het lichaam ligt een heel wegennet van mogelijkheden om te bewegen. Veel van deze mogelijkheden tot bewegen verleren we als we ouder worden. Ons lichaam weet niet meer hoe het moet. En dan kan het lichaam de geest opnieuw leren, hoe het kan. Tijdens de sessie wordt er op verschillende manieren beweging in het lichaam gebracht. Er ontstaan nieuwe, andere bewegingen, het lichaam komt weer tot leven. 

3. De techniek

Tijdens de sessie wordt het lichaam zachtjes bewogen. Zo wordt het lichaam uitgenodigd op een andere, nieuwe manier te bewegen. Beweging keert terug naar de delen van het lichaam waar de communicatie werd afgebroken of gestopt als gevolg van letsel, pijn of emotionele problemen. Het lichaam kan de geest zo nieuwe dingen vertellen en een leerproces creëren. De menselijke geest kan deze informatie omzetten in kennis en er gebruik van maken. De directe manier waarop informatie wordt ontvangen zorgt voor een diep en intensief leerproces dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreekt.

Hoe werkt een sessie?

De sessie wordt uitgevoerd op een lage behandeltafel. Tijdens de behandeling draagt je kleding waarin je makkelijk kunt bewegen.  Je ligt op je rug, zij of buik. Soms wordt een behandeling ook zittend uitgevoerd. Een sessie duurt ongeveer 1 uur. 

De behandelaar is nieuwsgierig en brengt je zachtjes in beweging. Hoe beweegt het lichaam op dit moment? Waar zit er pijn of belemmering in het lichaam? Samen gaan we op zoek naar nieuwe, andere, vrije, vrolijke, pijnvrije manieren van bewegen. 

ZenZation-Massagepraktijk

Mijn ervaringen in de praktijk:

Burn-out:

Nadat ik de 1e module had afgerond kwam ik met iemand in contact die op dat moment een burn-out had. Als gevolg daarvan kon zij niet meer slapen. Ik heb haar toen vanaf diezelfde avond 4x een Ilan Lev behandeling gegeven. Al diezelfde nacht kon zij veel beter slapen en na de 4 behandelingen was haar normale slaapritme hersteld. 

Peesscheur:

Na afloop van de 2e module was ik benieuwd hoe het voor mij zou zijn om wat oudere mensen met de Ilan Lev Methode te behandelen. Ik heb toen op de sportschool 14 mensen een korte introductie sessie gegeven. Ik kwam in contact met een dame die heel veel pijn in haar rechterarm had. Ik bracht haar lichaam zachtjes in beweging en was erop gericht alles zachtjes, licht, blij, vrij, ontspannen te bewegen. Ook haar arm. Toen ze van de tafel kwam wist ze niet wat haar overkwam. De pijn was afgenomen van 100% naar 40%. De volgende dag kreeg ik een app van haar dat zij voor het eerst sinds 2 jaar weer op haar rechter zij had kunnen slapen.

Trauma:

Na de 3e module kwam ik met iemand in aanraking die net een trauma had meegemaakt. Zij kwam toevallig bij mij terecht. Al na 1 behandeling gaf zij aan dat door de behandeling haar verdriet geraakt was. Zij had veel gehuid. De sessies hebben haar erg geholpen om door het verdriet heen te komen. 

Ziekte van Parkinson:

Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding tot Massage Therapeut heb ik onderzoek gedaan naar de invloed van Massage Therapie bij mensen met de ziekte van Parkinson.
Ik ben gestart met 4x de Ilan Lev Methode. De resultaten waren positief. Na een sessie was het lichaam veel meer ontspannen, er was minder tremor, minder stijfheid en het stress niveau was sterk omlaag gegaan.
Bij de mensen die ik 4 dagen achter elkaar behandelde zag ik dagelijks een verbetering voorafgaand aan de sessie. Het maakt mij nieuwsgierig hoe het zal zijn als ik gedurende langere tijd dagelijks een sessie zou geven……… 

Ilan Lev tijdens een sessie:

Nu integreer ik vaak de Ilan Lev technieken in mijn massage sessies. Met Deep Tissue technieken werk ik op de spieren. Door de Ilan Lev technieken toe te voegen werk ik op het bewegingsapparaat.
1 + 1 = 3. De technieken versterken elkaar met als gevolg een dieper, langer en beter resultaat.

Ervaringen van cliënten:

Het eerste contact met Linda voelde al meteen goed. Ik kreeg super snel antwoord op mijn mail en kon meteen een afspraak maken. Zelf wist ik niet zo goed wat mijn lichaam nou echt nodig had, maar nadat ik mijn verhaal vertelde wist zij meteen wat waarschijnlijk het beste zou werken en mij het meest zou helpen. We kozen voor de Ilan Lev Methode en voor het eerst in lange tijd voelde mijn hele lichaam zo ontspannen en kreeg het de tijd en ruimte om te herstellen. De behandeling voelde goed en ik kreeg na afloop een paar tips en oefeningen mee om zelf thuis bij te houden. Dit doe ik nogsteeds elke dag en sinds de behandeling heb ik aanzienlijk minder last van een gespannen (boven) lichaam. Ik ben erg dankbaar dat Linda mij heeft kunnen helpen en haar open energie heeft gedeeld om mijn lichaam te laten voelen hoe het is om los te laten en rust te krijgen.
Romy
Romy
Ilan Lev Methode
Al een jaar had ik last van mijn rechterarm. Ik kon nog geen 2 borden tegelijk van een plank pakken. Oefenen in de sportschool bracht geen verlichting. Integendeel, de pijn werd alleen maar erger. In onze 55+ sportles konden we kennis maken met de Ilan Lev Methode. Zachtjes werd mijn lichaam bewogen. Ik lag heel relaxed en hoefde mij alleen maar over te geven. Het was heerlijk! Ik had het gevoel dat ik weer een arm had in plaats van een stok. Het voelde weer als een lichaamsdeel. Dat gevoel is gebleven. Na 2 behandelingen was de pijn weg. Ik kon nog niet alles doen maar de afwas in een keer afmaken zonder pijn was al een geweldige vooruitgang. En heel verrassend: de pijn is niet meer teruggekomen!
Marie-José
Marie-José
Ilan Lev Methode

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Maak dan een afspraak met mij. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *