Massage in Zeewolde, Mijn 1e website

Massage in Zeewolde, nieuwe website!

Nu ik officieel gestart ben met masseren in Zeewolde moeten mensen mij natuurlijk kunnen vinden. Daarvoor is het belangrijk om een goede website te hebben. Hoe ga ik dat aanpakken? Deze vraag spookte door mijn hoofd, nadat ik mij had ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Inspiratie in 2020!

website

Wij leven in een totaal ander tijdperk als toen ik ongeveer 40 jaar geleden op school zat. Vroeger ging ik naar de bibliotheek om boeken te lenen.

Nu kan je op het internet heel gemakkelijk veel informatie vinden. Wat mij ook super goed geholpen heeft bij het maken van deze website zijn de filmpjes die ik op YouTube heb gevonden. 

Ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen. Mocht het zo zijn dat je, net als ik, ook een website gaat maken dan helpt deze informatie je vast op weg.

Webhosting:

De eerste vragen waar ik tegenaan liep waren:

  • Wat is Webhosting eigenlijk?
  • Waar kan ik dit het beste afsluiten?
  • Waar moet ik op letten?

Op het internet kan je hierover veel informatie vinden.

  • Een korte uitleg over wat Webhosing is en waar je op moet letten vind je hier.
  • De top 10 Webhosting 2020 vind je hier.

Van hieruit kan je verder gaan zoeken om zo uiteindelijk tot jouw beste keuze te komen. 

Website:

Ja, hoe ga ik dat aanpakken. Ik kan natuurlijk een website laten bouwen. Maar ik ben een startende ondernemer en ik verwacht niet dat ik de kosten van het bouwen van een website snel terug zal verdienen. Ik heb daarom besloten om het eerst zelf te gaan proberen. Lukt dat niet, dan kan ik het altijd nog uitbesteden.

YouTube heeft mij hier enorm bij geholpen. Ferdy Korpershoek heeft mij stap voor stap meegenomen in het maken van mijn eigen website. Helemaal geweldig. In het begin was alles nog vreemd en onwennig voor mij, maar hoe langer ik ermee bezig was hoe leuker ik het begon te vinden. En dit is het geweldige resultaat. Een website, helemaal gemaakt door mijzelf. Een resultaat waar ik echt trots op ben!!

Website beveiliging:

En toen dacht ik dat ik klaar was. Maar nee. Het gevaar ligt helaas altijd op de loer. De website moet daarna nog beveiligd worden want het laatste wat ik wil is dat hackers mijn site overnemen. Ook dit is geen klusje dat je “even” doet. Alles wat je over website beveiliging leest is nieuw en heel erg technisch. Daarnaast weet je totaal niet wat je allemaal moet doen om je site te beveiligen. 

  • Een goede blog met 19 stappen om je site te vergrendelen vind je hier
  • Stap 11 vond ik erg lastig. Extra informatie vind je hier

En dan live:

Toen mijn website echt helemaal klaar was ging ik erover nadenken hoe ik deze op een goede manier bij mensen onder de aandacht kon brengen. Ik bedacht een openingsactie en was klaar voor de start. Maar het Coronavirus gooide roet in het eten. Tot nader order moest ik mijn Massagepraktijk sluiten. En ik was nog maar net open! Toch ben ik gewoon doorgegaan. Via Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter heb ik mijn nieuwe mijlpaal gedeeld. Ik ben positief ingesteld. De lente is in aantocht en ik ga er vanuit dat het Coronavirus ook weer zal verdwijnen. Natuurlijk hoop ik u dan te ontmoeten in mijn nieuwe massagepraktijk! 

Toekomstplannen:

In de toekomst wil ik nog mooie foto’s laten maken als ik een sessie geef. Dat zal mijn website nog persoonlijker maken.

Help mij mijn website te verbeteren:

Ik ben heel erg nieuwsgierig wat je van mijn website vindt. Zijn er nog zaken die je mist of die verbeterd kunnen worden dan hoor ik dat graag.

Groeten Linda

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *