Massage in Zeewolde, Mijn YouTube kanaal

Massage in Zeewolde, nu ook op YouTube!

De volgende stap! Mijn eigen YouTube kanaal waarop ik tips, oefeningen en massagetechnieken ga delen die je zelf thuis kan doen. Ik denk dat daar behoefte aan is!

Spannend!

Dat is wel even een dingetje hoor. Jezelf terugzien op YouTube. Maar ik ga ervan uit dat ik daar vanzelf aan zal gaan wennen.
En dan spoken er ook allerlei gedachten door mijn hoofd. Wat zullen anderen hier niet van denken, is het wel goed genoeg?
Er zijn genoeg beren op de weg te vinden, maar daar ga ik mij niet door laten belemmeren. Ik ga ervoor. 

Waarom een YouTube kanaal?

Hoe heb ik het aangepakt?

Ook deze keer is YouTube weer de plek geweest waar ik mijn informatie vandaan heb gehaald. Vooral de video’s van de Videomakers zijn een enorme inspiratie geweest tijdens mijn eerste stappen als cameravrouw, editor en filmproducent.
Misschien denk jij nu ook, he, dat lijkt mij ook leuk om te gaan doen. Lees dan verder. In deze blog deel ik graag mijn ervaringen.
Ik leg niet uit hoe je het moet doen, want daarvoor verwijs ik je graag door naar de video’s van de Videomakers. Wel is het handig om een beetje te weten wat er allemaal bij komt kijken en in welke volgorde je hiermee aan de slag kunt gaan. 

Stap 1, Inschrijven nieuwsbrief.

Dit heb ik pas gedaan nadat ik mijn eerste video klaar was. Jammer voor mij, want na je inschrijving bij de Videomakers ontvang je de gratis starterskit. Dit is een duidelijk kort overzicht, met linkjes naar video´s. Het helpt je, om in de juiste volgorde, alle belangrijke onderdelen die bij het maken van een video komen kijken, te onderzoeken.
Nou hoor ik je denken, wat is dan de toegevoegde waarde van deze blog? Ik deel kort mijn stappen van A – Z, deel de applicaties waar ik mee gewerkt heb, en geef handige tips die voorkomen dat je dubbel werk moet gaan doen.

Stap 2, Inrichten YouTube kanaal.

Hiervoor kan je de afspeellijst “Beginnen op YouTube – zo richt je je kanaal goed in!”  volgen. 

Een paar punten van mij die het nog makkelijker maken:

 • Banner: Deze heb ik gemaakt in Snappa.
  De banner ziet er op de computer, tablet en laptop verschillend uit. Op Snappa zie je gemakkelijk welk gedeelte van het plaatje op alle 3 te zien is.
  Kies voor YouTube Channel Art (2560 x 1440).
  Hierbij een video met uitleg hoe je in Snappa een Banner maakt. 
 • Thumbnail: Deze heb ik gemaakt in Canva
  Kies voor YouTube Thumbnails (1280 x 720).
  Hierbij een video met uitleg hoe je in Canva een Thumbnail maakt. 
 • Eindplaatje: Deze kan je ook maken in Snappa.
  Maak deze met dezelfde afmeting als dat je de video maakt. Kies voor YouTube End Screen (1920 x 1080).
  Hierbij een video met uitleg hoe je in Snappa een eindplaatje maakt.

Stap 3, Wat heb ik nodig?

Het maken van een video hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik zal het je nog sterker vertellen: het heeft mij helemaal niets gekost om deze eerste video te maken. Het enige wat je nodig hebt is je telefoon en je computer.

Hoe ga je nu verder?

 • Bedenk een onderwerp waar je een video over wilt maken. 
 • Wat wil je vertellen in je video? Hoeveel verschillende shots ga je opnemen? En hoe wil je dat gaan doen. 
 • Waar ga je filmen?
 • Wat trek je aan?

Volg verder de afspeellijst “Video maken: Tutorials” en de afspeellijst “Filmen met je Smartphone“. Hier vind je alle overige informatie over bijvoorbeeld licht en geluid.

Stap 4, We gaan filmen!

Als het goed is heb je nu een YouTube kanaal, een script, je hebt je telefoon in de aanslag om te gaan filmen, en je hebt de nodige filmpjes met informatie tot je genomen. Het is dus tijd om het zelf te gaan proberen!

Mijn belangrijkste tip op dit moment:
Als je start en stopt met opnemen neem dan even een pauze.
Dus: start de opname op je telefoon, loop naar de plek waar je gaat opnemen, pauzeer even, start dan de scene die je wilt opnemen, pauzeer dan opnieuw, loop terug naar de telefoon en stop de opname. Het begin en einde van je opname zal je straks verwijderen als je alle filmpjes aan elkaar gaat monteren. De pauzes zorgen ervoor dat je voor iedere opname een mooi begin- en eindpunt kunt maken.

Stap 5, En nu monteren.

Het is handig om nu eerst na te denken over een korte binnenkomer die je iedere video opnieuw wilt laten zien. Ik heb hiervoor een korte animatie gemaakt in flixpress. Kies voor “free templates” en je kunt beginnen. Kies bij downloaden voor resolutie 1080. Is die keuze er niet, kies dan de hoogste die er wel is (ik denk 720).

Ik heb mijn video gemaakt met Hitfilm Express. Dit is een gratis programma waarin je alle filmpjes die je hebt gemaakt achter elkaar kunt monteren.
Volg verder de afspeellijst “Monteren voor beginners“.

Mijn allerlaatste tip:

Ga gewoon beginnen. Denk er niet teveel over na. Probeer het niet perfect te maken. Er zullen altijd dingen zijn die beter kunnen. 
In mijn eerste video vind ik het geluid iets te zacht en is het eindplaatje niet helemaal goed leesbaar. Daar ga ik bij de volgende video dus op letten. 
Verdiep je in iets nieuws, durf in het diepe te springen, en leer daar vervolgens weer van.
Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren om ook een nieuwe stap in jouw leven te zetten. En misschien is dat een heel andere stap als het opzetten van een YouTube kanaal, dat maakt niet uit. De kern van mijn tip is: Durf te leven!

Succes! 

En dit is mijn 1e resultaat!

Wil je een afspraak maken voor een sessie, dat kan natuurlijk ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *